Search, find, Match!

Ik houd me met name bezig met de (online) werving en selectie in het recruitment proces. In 5 stappen vind ik de juiste match:

1: Intake

Een kloppend beeld van wie de opdrachtgever zoekt, is heel belangrijk. Een sprekend en realistisch functieprofiel is hét uitgangspunt om de beste match te vinden. Daarmee stellen we een vacaturetekst op die past bij de doelgroep.

2: online

De vacature kan online! We bekijken samen welke doelgroep we willen bereiken, en welke mix van kanalen daar het beste bij past. Ik deel de vacature óók met mijn eigen netwerk (> 3000 HR professionals).

3: search

Ik zoek op meerdere plekken naar mogelijke matches: bijvoorbeeld in mijn eigen warme netwerk én door pro-actief kandidaten online te benaderen.

4: gesprek

Iedere mogelijke match spreek ik telefonisch. Ik vraag niet om een motivatiebrief, liever ga ik persoonlijk op zoek naar nuances en wensen die in het cv misschien ontbreken. Ik stuur een selectie van maximaal 5 matches door naar mijn partners, voor een persoonlijke kennismaking.

5: match!

Zijn de mogelijke matches ook door de selectie van mijn partners? Dan stellen we je voor aan de opdrachtgever. Wij streven ernaar de werving en selectie binnen een maand rond te hebben. En dan heb je niet zomaar een medewerker: de juiste MATCH voor beide kanten!